1 кг борошна, 0.5 л молока, 1 ст. цукру, дріжджі і масло для самого пишного здобного тіста

Здобне тісто, рецепт приготування

З таким тістом ви можете випікати різні пиріжки, булочки, рулети, пироги та іншу здобу.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 0.5 л;
  • борошно – 1 кг;
  • масло вершкове або маргарин – 100 г;
  • цукор – 250 г;
  • дріжджі – 50 г;
  • сіль – дрібка.

Процес приготування тіста

Розтоплюємо вершкове масло або маргарин, змішуємо з теплим молоком, дріжджами, цукром і сіллю, вимішуємо до однорідності.

Борошно просіваємо і порційно додаємо в основу, вимішуємо кожен раз. Тісто має вийти м’яким, еластичним і не липким.

Змащуємо ємність і тісто соняшниковою олією, викладаємо в неї тісто, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Обминаємо тісто, повертаємо на місце і залишаємо на 1 годину.

Виймаємо тісто на стіл, присипаний борошном і вимішуємо тісто 5 хвилин. Накриваємо плівкою і залишаємо ще на 30 хвилин.

Після цього етапу, тісто готове до роботи – ви можете робити з нього найрізноманітнішу здобу з найрізноманітнішими начинками.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: