Швидкий і простий, але дуже легкий і смачний торт без зайвого клопоту на кухні.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сметана – 200 г;
- борошно – 300 г;
- цукор – 150 г;
- розпушувач – 1 пакетик.
Для приготування крему візьміть:
- вершки жирні – 300 мл;
- масло вершкове – 200 г;
- цукор – 150 г.
Процес приготування торта
Змішуємо сметану, цукор, просіяне борошно і розпушувач в однорідну масу. Тісто має вийти не липким, м’яким і еластичним.
Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто, скачуємо ковбаску і ділимо її на 8 рівних частин.
Кожну частину катаємо в колобок і накриваємо плівкою, залишаємо на 15 хвилин.
Розкачуємо колобки в кола з діаметром вашої сковороди.
Розігріву суху сковороду і випікаємо коржі до рум’яності з двох сторін. Залишаємо остигати.
Охолоджені вершки збиваємо з цукром, а краще взяти цукрову пудру, тоді крем буде більш щільним і повітряним.
Вершкове масло розм’якшуємо і збиваємо, змішуємо з вершками і збиваємо до однорідності.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
Один корж перетворюємо в крихту за допомогою блендера і посипаємо торт зверху і з боків.
Ставимо його в холодильник на кілька годин.
Можна ще прикрасити розтопленим шоколадом і кремом, свіжими ягодами або шматочками фруктів.