Дуже цікавий рецепт м’ясних з овочами котлет, тушкованих в томатному соусі зі сметаною.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- фарш – 400 г;
- картопля – 2 шт;
- морква – 2 шт;
- сіль і перець, базилік за смаком.
Для приготування соусу необхідно:
- цибуля – 1 шт;
- томатна паста – 30 г;
- олія рослинна – 30 г;
- сметана – 100 г;
- вода – 200 мл;
- сіль, перець, спеції, трави і зелень.
Процес приготування котлет
Морква натираємо на дрібній тертці і віджимають від соку.
Картоплю натираємо на грубій терці і також трохи віджимаємо.
Змішуємо фарш з овочами, солимо і перчимо до смаку, натираємо часник, додаємо спеції, трави, зелень за смаком.
Формуємо котлети, середнього розміру.
Обсмажуємо на рослинній олії з двох сторін по 2 хвилини на середньому вогні.
Для соусу обсмажуємо дрібно різану цибулю до золотистого кольору.
Воду змішуємо з томатною пастою, виливаємо в цибулю, додаємо сметану і заправляємо сіллю, перцем, травами та іншими спеціями.
У соус викладаємо котлети, накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин на мінімальному вогні.
При подачі посипаємо кропом і петрушкою.