250 г сметани, 3 ст. борошна, сода і 250 г цукру для найсмачнішого «сметанника» з кремом і горіхами

За цим рецептом сметанник виходить неймовірно смачним. Головне, щоб сметана мала не менше 25% жирності.

Рецепт приготування

Беремо 250 грам сметани, 250 г цукру і 5 грам соди і все добре перешиваємо між собою. Потім додаємо три склянки борошна і починаємо замішувати тісто. Не перестарайтеся, щоб тісто не було занадто твердим.

Розділіть тісто на 5-6 рівноцінних частин.

Кожну частину необхідно розкачати і за допомогою спеціальної форми, або кришки від сковороди, або каструлі вирізаємо рівне коло. Коржі готуємо на сковороді на невеликому вогні.

Приготуємо крем для змащування коржів. Виливаємо 600 грам сметани в відповідну ємність, до неї додаємо 300 грам цукру і, за бажанням, пакетик ванільного цукру. І збиваємо до однорідності. У крем додаємо волоські горіхи. Я кладу дві склянки, а Ви керуйтеся своїм смаком.

Тепер збираємо торт. Кожен корж потрібно ретельно перемазати кремом. Зверху торт можна посипати подрібненими горіхами. Щоб торт досить просочився, залишаємо його в холодильнику як мінімум на 5-6 годин. Якщо є час, то краще залишити його на всю ніч.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: