3 секрети класичного бісквіта, який не опадає 100%

Класичний бісквіт для торта – самим звичайним ручним міксером, такий міксер точно є на кожній кухні і тепер бісквіт вийде у всіх – вдалий рецепт бісквіта, результат 100%!

Необхідні продукти:

Для бісквіта діаметром 20 см

  • яйця – 4 шт
  • борошно – 100 г
  • цукор – 150 г

Покроковий процес приготування:

В першу чергу підготуємо форму для випічки. Для випічки бісквіта підійде будь-яка роз’ємна форма або кільце для випічки.

Кільце для випічки обертаємо знизу фольгою (або, якщо використовуєте стандартну роз’ємну форму, кладем на дно форми коло пергаменту).

І так як моя форма без дна, я ставлю її в іншу роз’ємну форму для випічки, більшого діаметра, а між бортиком прокладаю фольгу.

Така конструкція допоможе гарячому повітрю розподілятися в духовці більш рівномірно, бісквіт добре пропечеться, не підгорить і не опаде після випічки.

Готуємо бісквітне тісто. Акуратно відділяємо білки від жовтків, в різні миски, стежимо за тим, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білки (жовтки – це теж жир).

Жовтки кладемо в окрему миску. До жовтків додаємо половину цукру.

І добре розтираємо жовтки з цукром, мені подобається це робити за допомогою погружного блендера. А можна розтерти жовтки за допомогою вилки або віночка – як вам зручніше.

3 секрети класичного бісквіта, який не опадає 100%

Жовтки відставляємо в сторону і починаємо збивати білки.

Лопасті міксера теж повинні бути сухими і чистими, без слідів жиру.

Збиваємо білки на середній швидкості міксера до такої ось пишною пивної піни.

І тільки тепер, поступово, в кілька прийомів, починаємо додавати цукор, не припиняючи збивання.

Всипали весь цукор і продовжуємо збивати білки до ось такого стану.

3 секрети класичного бісквіта, який не опадає 100%

Перевертаємо миску з білками – вони навіть не рухаються. Але при цьому, важливо не перевзбити білки, вони повинні бути м’якими, але не пухкими. Правильно збиті білки – це другий секрет вдалого пишного бісквіта.

Збиті білки в випічці бісквіта, грають роль розпушувача, тому якщо білки збиті добре – додатково додавати розпушувач в бісквіт немає ніякої необхідності.

Тепер, третю частину збитих білків додаємо в жовтки.

Перемішуємо.

І додаємо до жовтків – просіяне борошно. Борошно просіювати теж обов’язково, щоб бісквіт вийшов пишним і повітряним.

Добре перемішуємо, щоб не було не вимішаних місць з борошном.

Тепер перекладаємо жовтки, змішані з борошном в миску до збитим білкам.

3 секрети класичного бісквіта, який не опадає 100%

І дуже акуратно, рухами знизу-вгору, змішуємо білки з жовтками й борошном.

Довго мішати не потрібно, щоб не випустити весь кисень зі збитих білків, тільки до об’єднання інгредієнтів.

Бісквітне тісто готове.

Перекладаємо тісто в форму для випічки. Бока форми олією не можна змащувати, тому що бісквітне тісто росте в духовці, чіпляючись за стінки форми.

Зверніть увагу, що тісто не повинно доходити до верхнього бортика форми, тому заповнюйте форму наполовину або на 2/3 висоти форми.

3 секрети класичного бісквіта, який не опадає 100%

І найвідповідальніший момент – це випічка бісквіта.

Заздалегідь розігріваємо духовку до температури 165-170ºC, нагрів верх + низ.

Ставимо бісквіт в гарячу духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин.

Готовий бісквіт відразу не дістаємо, а залишаємо в вимкненій духовці ще приблизно на 10 хвилин.

Температуру і час випічки даю орієнтовно! Орієнтуйтеся по бісквіту та Вашій духовці!

Наш пишний бісквіт готовий!

Проходимся по краю форми ножем і дістаємо бісквіт.

3 секрети класичного бісквіта, який не опадає 100%

Бісквіт за цим рецептом виходить дуже ніжний, повітряний і смачний! Збережіть цей рецепт, щоб не втратити і обов’язково поділіться ним з тими, хто тільки вчиться пекти бісквіт, дуже хочеться, щоб мій досвід випічки пишного бісквіта пригодився і вам, і вашим близьким!

Готовий бісквіт потрібно остудити, загорнути в харчову плівку і дати вилежатися 8-12 годин, після цього можна розрізати на коржі для торта.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: