30 банок відлітають за зиму. Найсмачніший лечо

ДУЖЕ ШВИДКО І ПРОСТО!

Складові:

  • Солодкий болгарський перець – 2,5 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Сіль – 2 ст. ложки без гірки.
  • Ріпчаста цибуля – 500 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Оцет 9% – 3 ст. ложки.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Рослинна олія – 150 мл.
  • Чорний перець горошком – 10-15 шт.

Вихід 4 літри.

Спосіб приготування:

1. Болгарський перець розрізати навпіл і кожну половинку розрізати на 3-4 частини. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.

2. На шкірці помідорів зробити хрестоподібний надріз і залити крутим кип’ятком. Залишити на 5 хвилин, а потім зняти шкірку. Подрібнити за допомогою блендера або натерти на тертці.

3. Томат перелити в глибоку каструлю. Поставити на плиту і довести до кипіння. З моменту закипання варити 20 хвилин. Потім до томату додати сіль (2 ст. ложки), цукор (200 гр) і рослинну олію (150 мл). Ретельно перемішати і дати і поварити ще 3 хвилини. Через зазначений час до томату відправити болгарський перець, цибулю і чорний перець горошком. Акуратно перемішати і довести до кипіння. З моменту закипання варити 15 хвилин на середньому вогні. Потім додати оцет (3 ст. ложки) і подрібнений часник. Варити 5 хвилин, а потім розкласти по стерилізованим баночках і закрити прокип’яченими кришками.

4. Банки перевернути кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження. Зберігається таке “Лечо” при кімнатній температурі.

Приємного апетиту і вдалих заготовок!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: