4 рецепта вареників: з картоплею, грибами і сиром, капустою, лівером

Хочу поділитися з вами своїми улюбленими рецептами вареників з картоплею, грибами і сиром, з капустою і лівером. Рецепти прості, але виходять дуже смачні вареники, які можна зробити на будь-який святковий стіл і здивувати своїх гостей.

Для приготування вареників з картоплею вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода тепла, 1 стакан;
  • дріжджі свіжі, 10 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • цукор дрібка;
  • яйця, 2 шт;
  • борошно, близько 550 г.

Процес приготування

У теплій воді розчиняємо дріжджі, сіль і цукор, яйця. Перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто.

Кількість борошна регулюйте самі, але не забивайте масу борошном. Тісто має бути м’яким і пружним.

Відварюємо в підсоленій воді картоплю і перетворюємо в пюре. Можна ще додати смажену цибулю. Охолоджуємо.

Формуємо вареники і відварюємо в підсоленій воді.

Для приготування вареників з грибами і сиром вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, близько 450 г;
  • кефір, 250 мл;
  • сіль, 1 ч.л;
  • сода, 0.5 ч.л;
  • жовток, 1 шт;
  • олія соняшникова, 1 ст.л;
  • гриби, 600 г;
  • цибуля, 300 г;
  • сир, 120 г;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • борошно, 1 ст.л.

Процес приготування

Гриби ріжемо шматочками і обсмажуємо на невеликій кількості олії. На смак солимо і перчимо.

Дрібно ріжемо цибулю і окремо від грибів також обсмажуємо.

Змішуємо гриби з тертим сиром.

У теплому кефірі розводимо соду, сіль і додаємо жовток.

Всипаємо борошно і вливаємо олію, вимішуємо тісто.

Формуємо вареники з начинкою і відварюємо в підсоленій воді.

Виймаємо, викладаємо в ємність і посипаємо обсмаженою цибулею.

Для приготування вареників з капустою вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 1 кг;
  • цибуля і морква по 1 шт;
  • вода, 200 мл;
  • борошно, 400 г;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л.

Процес приготування

Тушкуємо капусту з овочами і залишаємо охолоджуватися.

У теплій воді змішуємо всі інгредієнти, потім додаємо борошно і вимішуємо тісто.

Таке тісто чудово підходить для вареників і пельменів.

Формуємо вареники і відварюємо в підсоленій воді. Можна, як і попередні вареники, подавати з обсмаженою цибулею або просто зі сметаною.

Для приготування вареників з лівером вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір жирний, 250 мл;
  • сіль, 1 \ 2 ч.л;
  • цукор, 1 ч.л;
  • сода, третина ч.л;
  • жовток, 1 шт;
  • борошно, близько 400 г;
  • олія соняшникова, 1 ст.л;
  • серце, 400 г;
  • печінка, 350 г;
  • легені, 700 г;
  • цибуля, 500 г;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування

Змішуємо борошно з сіллю, цукром і содою.

Вливаємо теплий кефір і жовток, олію і вимішуємо м’яке і податливе тісто.

Для начинки відварюємо печінку, серце і легені, охолоджуємо і пропускаємо через м’ясорубку. За смаком солимо і перчимо, додаємо спеції.

Формуємо вареники і відварюємо в підсоленій воді.

При подачі можна поливати розтопленим вершковим маслом або зі сметаною.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: