5 років готую салат “Калокері”. Смачніше салату без м’яса і риби я не знаю

Даний рецепт я знайшла в журналі близько п’яти років тому. Салат під інтригуючою назвою “Калокері” мені дуже сподобався і сьогодні я покажу вам покроковий процес його приготування.

Такий салат на мій погляд ідеально поєднується зі стравами з риби. Та й до шашлику такий салатик теж можна сміливо приготувати.

Необхідні продукти:

  • Кабачок – 2 шт невеликих
  • Морква – 1 шт
  • Перець солодкий – 1 шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л. (без гірки)
  • Паприка – 1 ч.л. (без гірки)
  • Кунжут – 1 ст.л.
  • Коріандр за смаком
  • Петрушка пучок

Покроковий процес приготування:

1. Подрібнюю кабачок за допомогою овочечистки. Частину, що залишилася серцевину кабачка з насінням викидаю, вона мені не знадобиться.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

2. До кабачку додаю сіль, все перемішую руками і залишаю на 15 хвилин щоб кабачок віддав зайвий сік.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

3. Далі таким же чином натираю моркву.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

4. Нагріваю олію в сковорідці і додаю до неї коріандр і солодку паприку. Нагріваю спеції в олії пару хвилин, щоб вони краще розкрили свій смак.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

5. Потім до моркви додаю злегка віджатий від зайвого соку кабачок.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

6. Далі додаю солодкий перець порізаний соломкою.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

7. Додаю подрібнений часник і виливаю нагріту ароматну олію.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

8. Висипаю пучок петрушки. Додаю цукор і насіння кунжуту.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

9. Виливаю оцет 9% (можна замінити на лимонний сік) все перемішую і даю салату настоятися пару годин.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

Приємного апетиту, дорогі читачі! Легка кислинка, пікантність спецій і соковитість овочів відмінно освіжають в спекотний літній день за обідом.

5 років готую салат "Калокері". Смачніше салату без м'яса і риби я не знаю

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: