Абрикосове варення – дуже смачно і просто. Мамині рецепти

Ароматне і смачне, густе абрикосове варення з кісточками вам точно сподобається.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • абрикоси – 2 кг;
  • ядра з абрикосових кісточок – 10 шт;
  • вода – 500 мл;
  • цукор – 2 кг;
  • лимонна кислота – 1 ч.л.

Процес приготування варення

Абрикоси ділимо на 2 частини, прибираємо кісточки.

З кісточок виймаємо ядра і обсмажуємо на сухій сковороді.

Змішуємо цукор з 2 склянками води, варимо на середньому вогні, періодично перемішуючи.

Додаємо лимонну кислоту.

Варимо сироп до закипання, кип’ятимо 3 хвилини і опускаємо абрикоси.

Коли сироп з абрикосами закипить, каструлю струшуємо кожні 2 хвилини.

Важливо: не перемішуємо, а каструлю струшуємо для того, щоб половинки були цілими, піну не знімаємо. Варимо таким чином 15 хвилин.

Зливаємо сироп, в нього додаємо ядра з кісточок і варимо ще 15 хвилин.

Розкладаємо варення по стерилізованим баночках і заливаємо гарячим сиропом.

Закручуємо кришками і залишаємо остигати.

Порада: ядра з кісточок ви можете і не додавати, але якщо ви любите абрикосове варення з легкою гіркуватістю, тоді додавайте.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: