Абрикосовий конфітюр: мій найулюбленіший рецепт з абрикосами

Абрикосовий конфітюр – це прекрасне доповнення до будь-якого десерту.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;
  • цукор – 600 г.

Покроковий рецепт приготування

Абрикоси промиваємо і просушуємо, ріжемо на дві частини і видаляємо кісточки. Викладаємо в каструлю шар абрикосових часточок, засипаємо цукром, кладемо ще шар абрикос, цукор і залишаємо на 6 годин, щоб вони пустили сік. Можна залишити на ніч.

Ставимо на вогонь, коли закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. Пінку обов’язково видаляємо і намагаємося ложкою не тиснути часточки, акуратно промішувати. Варимо 5 – 7 хвилин. Охолоджуємо всю ніч.

Конфітюр варимо в 2 – 3 етапи: варимо, охолоджуємо, варимо, охолоджуємо. Після останнього варіння, розливаємо по банках і закриваємо кришками. Зберігаємо в підвалі.

Якщо ви захочете варити абрикоси з кісточками, тоді додайте 1 кг цукру.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: