Аджика «Кобра» на зиму! Найпростіший і смачний рецепт

Аджика – універсальний додаток до багатьох страв. Ділимося з вами чудовим рецептом аджики, без якого не обійдеться жодне ваше застілля. Приготуйте її в сезон з недорогих продуктів, і вона порадує вас в зимовий час.

Інгредієнти для приготування 4 літрів аджики:

  • помідори – 2 кг;
  • солодкий болгарський перець – 2 кг;
  • гострий перець – 400 грам;
  • часник – 400 грам;
  • сіль – 100 грам;
  • цукор – 150 грам;
  • оцет 9% – 100 мл;

Порада: всі овочі зважуємо в неочищеному вигляді.

Приступаємо до готування

Спочатку очистимо часник, потім розрізаємо помідори (якщо вони великі) на кілька частин і прибираємо плодоніжки. У гострого перцю відрізаємо тільки хвостик, насіння залишаємо, перерізуємо на дві частини перець. Солодкий перець повністю очищаємо і розрізаємо на 4-5 частин.

Порада: щоб швидко очистити часник від шкірки, залийте його дуже теплою водою, через 15 хвилин лушпиння легко відокремиться від плодів. Таким же чином можна легко очистити ріпчасту цибулю.

Всі очищені продукти пропускаємо через м’ясорубку з середніми гратами. Подрібнюємо продукти відразу в той посуд, в якому буде варитися аджика. Беріть відразу 5 літрову каструлю – не помилитеся.

Якщо використовуєте м’ясисті помідори, то вийде густа маса.

Доводимо аджику до кипіння, періодично помішуючи, щоб не підгоріла.

Як тільки маса закипіла, додаємо сіль, цукор і оцет, доводимо до кипіння. Тепер зменшіть вогонь, і чекайте поки аджика розділитися на окремо густу і рідку складові.

Розливаємо у стерилізовані банки готовий соус.

Аджика «Кобра» на зиму! Найпростіший і смачний рецепт

Порада: використовуйте кришки під закачування або гвинтові (стерилізовані), але не гумові.

Аджика переносить кімнатну температуру, її не обов’язково виносити в підвал.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: