Апельсиновий лимонад виходить дуже ароматним і неймовірно смачним прохолодним напоєм.
Необхідні продукти:
- Апельсини – 4 штуки
- Холодна вода – 3 літри
- Цукор – 700 грам
- Лимонна кислота
- Питна вода – 6-7 літрів
Покроковий процес приготування:
Вимийте і обдайте кип’ятком. Приберіть на наступні 12-24 години в морозилку. Завдяки цьому в апельсинах прибирається гіркота.
Витягніть апельсини з морозилки, залийте гарячою водою, щоб трохи розморозити і зробити м’якими для наступної нарізки. Кожен апельсин наріжте на 6-8 шматочків.
Апельсин прокрутіть через м’ясорубку разом з шкіркою. Залийте 3 літрами холодної води і настоюйте 15 хвилин.
Після процідіть настій і профільтруйте через марлю або дрібне сито. До настою додайте 6-7 літрів питної води, цукор і трохи лимонної кислоти або сік лимона.
Лимонад повинен настоятися годину, щоб придбати насичений смак і колір.