Апетитна домашня буженина – покроковий рецепт

Домашня буженина – може прекрасно замінити покупну ковбасу. Буженина готується набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Виходить дуже ніжною, соковитою і стане відмінним доповненням до бутерброду на сніданок або для перекусу.

Необхідні продукти

  • 2 кілограми свинячий шиї
  • 1 головка часнику

Для розсолу

  • 1 літр води
  • 6,5 чайних ложок солі

Для пряної суміші

  • півлітра окропу
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 столова ложка пряних трав
  • 2 лаврові листки

Приготування домашньої буженини

М’ясо промиваємо і прибираємо в глибокий посуд.

У горнятко наливаємо кип’яток і додаємо суміш прянощів, залишаємо остигати.

В іншій мисці готуємо соляний розчин і виливаємо його в м’ясо. Туди ж вливаємо пряну суміш і накриваємо посуд з м’ясом кришкою або тарілкою. Прибираємо його в холодильник і залишаємо маринуватися на 40-50 хвилин.

Часник очищаємо і розрізаємо на 2-3 частини.

Дістаємо м’ясо з розсолу, робимо невеликі дірочки ножем і засовуємо в них часник. Потім перекладаємо в рукав для запікання, щільно зав’язуємо і робимо кілька отворів для виходу пари.

Отриману заготівлю перекладаємо на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів. Випікаємо протягом 1,5-2 годин.

Через відведений час пакет надрізаємо, розкриваємо м’ясо і відправляємо його назад в духовку ще на 30-40 хвилин.

Готову буженину повністю охолоджуємо, а потім подаємо до столу.

Мандаринка
Comments: 1
  1. Marija

    ;-)

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: