Апетитна курка по-французьки з картоплею – готується просто і швидко

Ця страва приготована за цим рецептом вам ніколи не набридне. Так як готується дуже просто і швидко, то страва стане паличкою – виручалочкою в той час, коли до вас раптово прийшли гості. Страва виходить смачною, ситною і готується з простих продуктів. Її можна додати в щоденне меню або подати до святкового столу. Страва прекрасно виглядає і викликає непереборне бажання її спробувати.

Необхідні продукти

  • курячі стегна – 7 шт
  • картопля – 7 шт
  • цибуля – 3 шт
  • помідори – 3 шт
  • сметана – 2 ст.л
  • майонез – 2 ст.л
  • тертий сир – 120 гр
  • солодка паприка – 2 ч.л.
  • мелений часник – 2 ч.л
  • рослинна олія – 2 ст.л
  • сіль, перець за смаком

Курка по-французьки, покроковий рецепт приготування

Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Очищену картоплю нарізаємо кружечками. У помідорів видаляємо плодоніжки і нарізаємо кільцями.

У курячих стегон видаляємо шкіру і кістки, а потім нарізаємо шматочками.

Беремо миску, кладемо в неї м’ясо, солимо і перчимо до смаку. І добре перемішуємо. Додаємо в неї ріпчасту цибулю, майонез, сметану, паприку і сушений часник. Знову все добре перемішуємо.

Беремо форму для випічки, змащуємо рослинною олією і на дно викладаємо картоплю. Кладемо її злегка внакладку одна на одну. Трохи солимо і перчимо її на смак.

Зверху на картоплю кладемо мариноване м’ясо і акуратно розподіляємо його рівним шаром. Потім викладаємо по колу картоплю яка залишився, в центр викладаємо помідори і присипаємо все тертим сиром.

Заготівлю накриваємо фольгою ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 20 хвилин. Потім форму дістаємо з духовки, фольгу прибираємо і ставимо страву назад. Залишаємо запікатися її ще на 20 хвилин.

Через відведений час картопля по-французьки буде готова, можна сміливо подавати до столу.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: