Ароматна холодна закуска з помідорів і сиру: простий рецепт

Відмінна закуска з помідорів буде доречною на будь-якому столі: і святковому, і повсякденному. Часу на приготування ви витратите буквально 5 хвилин, а результат перевершить всі очікування. Яскрава, барвиста і дуже смачна страва підкорила мене з першого разу.

Склад продуктів

Для першої закуски

  • два середніх стиглих помідора;
  • 100 грам твердого сиру;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • один зубчик часнику;
  • зелень петрушки.

Для другої закуски

  • два середніх червоних помідора;
  • 200 грам будь-якого сиру;
  • 1-2 столові ложки сметани (краще пожирніше);
  • один свіжий огірок;
  • один жовтий або помаранчевий солодкий болгарський перець;
  • один зубчик часнику;
  • зелень кропу;
  • сіль за смаком.

Покроковий процес приготування закуски з помідорів і сиру

Помідори промиваємо та нарізаємо кільцями товщиною 5-7 міліметрів. Розкладаємо їх одним шаром на плоскій тарілці.

Дві столові ложки майонезу кладемо в миску, додаємо в нього пропущений через прес часник. Перемішуємо.

Змащуємо кожен кружечок помідора майонезом. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, викладаємо його гіркою на помідори. Прикрашаємо листочками петрушки.

Для приготування другої закуски також нарізаємо помідори кружальцями завтовшки 5-7 міліметрів. Викладаємо їх на велику плоску тарілку для сервіровки.

Сир будь-якої жирності (у мене зернистий) перекладаємо в чашу блендера. До нього додаємо пропущений через прес часник.

Додаємо в сир сметану, трохи солимо. Збиваємо сир блендером до однорідності, потім перекладаємо в кондитерський мішок (будемо використовувати насадку зірочка). Якщо немає такого пристосування, можна використовувати пакет, відрізавши в нього кінчик.

Видавлюємо сирний крем красиво на кожен кружечок помідора. Молодий свіжий огірок дуже дрібно нарізаємо кубиками.

Солодкий болгарський перець оранжевого кольору очищаємо від насіння, відрізаємо плодоніжки, нарізаємо дрібними кубиками. Замість перцю можна використовувати жовтий помідор.

Прикрашаємо закуску гілочками кропу, встромивши його в середину сирного крему. Поруч з кропом розкладаємо нарізані огірок і перець.

Готову  закуску подаємо до столу – і насолоджуємося смаком.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: