Бабуся з села навчила готувати смачний заливний пиріг замість пиріжків

Дуже простий рецепт пирога без міксера. Варто зазначити, що такий пиріг готується дуже швидко – всього приблизно 35 хвилин в духовці, а підготовча робота займе близько 10-15 хвилин. Відмінно підійде для дачі, не треба замішувати дріжджове тісто і чекати коли воно підійде. А вже зелену цибулю вважаю зараз знайдеться в кожному городі.

Необхідні продукти:

Начинка:

  • 200 гр. зеленої цибулі
  • 4 яйця (варених)
  • Сіль, перець за смаком
  • 20 гр. розтопленого вершкового масла

Тісто:

  • 2 яйця + 1 білок
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 350 гр. сметани
  • 200-250 гр. борошна (у мене пішло 210 грам)
  • 10 гр. розпушувача
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 жовток + 1 ст. л. молока
  • 1 ст. л. кунжуту (за бажанням)

Покроковий процес приготування:

Насамперед включаємо розігріватися духовку до 190 С, так як і тісто і начинка готуються дуже швидко.

Цибулю нарізаємо, я її завжди трохи приминаю, потім додаю яйця, шматочок розтопленого вершкового масла, з ним смачніше, перець і сіль за смаком. Начинка повинна бути злегка пересолена, тоді у пирога буде збалансований смак.

Для тіста в миску відправляємо яйця, взагалі треба 2 яйця, у мене вони зовсім дрібні, додала 3. Відразу ж додаємо сіль, цукор і сметану, сметану для випічки завжди використовую 15%, перемішуємо.

Додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто по консистенції як густа сметана, у мене пішло 210 грам борошна. Залишилося додати 3 ст. л. олії і тісто готове.

Форму змастити маслом і трохи додати манки. Розмір моєї форми 27 на 20 см.

На дно виливаємо половину тіста.

Бабуся з села навчила готувати смачний заливний пиріг замість пиріжків

Потім викладаємо рівномірно начунки і виливаємо решту тіста.

Бабуся з села навчила готувати смачний заливний пиріг замість пиріжків

Зверху змастити яйцем і молоком, для краси присипаємо кунжутом.

Бабуся з села навчила готувати смачний заливний пиріг замість пиріжків

Випікати 30-35 хвилин при температурі 190 градусів.

Готовий пиріг змастити вершковим маслом, так він буде ще м’якший.

Бабуся з села навчила готувати смачний заливний пиріг замість пиріжків

У мене пиріг в процесі випічки в одному місці тріснув, але на смак це не вплинуло.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: