Бабусин манник: готуватися дуже швидко за цим рецептом

Маннік виходить м’яким і ніжним, для готування вам необхідний мінімум продуктів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • манна крупа – 1 стакан;
  • сметана – 250 мл;
  • цукор – 1 стакан;
  • яйця – 3 шт;
  • сода – чверть ст.л.

Сметану можна замінити йогуртом або кефіром на ваш смак. Змішуємо з содою, цукром, яйцями, манною крупою. Залишаємо масу на 20 – 30 хвилин, щоб манна крупа розбухла. Якщо по закінченню цього часу маса стане сухуватою (манна крупа вбере в себе рідину), додайте сметани або кефіру, щоб зробити манник ніжнішим.

Форму для випічки застеляємо пергаментом і викладаємо масу, розрівнюємо.

Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо манник 35 хвилин, але дивіться по своїй духовці.

У тісто можна додати розпарені родзинки, цукати, шматочки зефіру або шоколаду, можна подрібнені горіхи.

Готовий маннік можна полити шоколадною глазур’ю, зробити сметанний крем з цедрою лимона або лайма. З такого манника можна також зробити повноцінний торт, якщо ви спече ще один, потім кожен розріжете на 2 частини і сформуєте торт, змащуючи коржі кремом.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: