Багато хто смажать котлети неправильно, розповідаю як треба, ділюся своїм рецептом соковитих котлет

Хочу поділитися з вами всіма прийомами, як зробити котлети ще соковитішими і смачнішими. А почнемо ми з вибору м’яса. Я ніколи не беру на котлети дорогу вирізку, в основному купую грудинку, лопатку, задню частину ноги або спинку, ось вони підходять ідеально!

З якого м’яса краще готувати? Тут я люблю змішувати два види м’яса наприклад яловичина і свинина.

Що стосується яєць, хтось не додає їх в фарш, але я завжди додаю, котлети тоді не розвалюються.

А решту секрети я розповім в докладному рецепті.

Отже, що нам знадобиться для смачних і соковитих котлет:

  • Фарш – 1 кг (у мене свинина + індичка)
  • Цибуля – 2 великі цибулини
  • Часник – 1 зубчик
  • Хліб – 200г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Яйце – за бажанням

Приготування котлет

Приготуємо фарш. Не беріть пісне м’ясо, візьміть з жирком.

Цибулю прокрутити через м’ясорубку, разом з часником і перемішати з фаршем.

Багато хто смажать котлети неправильно, розповідаю як треба, ділюся своїм рецептом соковитих котлет

Хліб, найкраще підійде батон або житній. Зрізати з нього скоринки і замочити у воді. Потім потрібно добре віджати і розкришити в фарш.

Натерти в фарш холодне вершкове масло, в цьому є найголовніший секрет.

Далі додаємо яйце, сіль і перець. І тепер потрібно гарненько відбити фарш. Це теж дуже важливий момент. Просто беремо фарш і кидаємо об стіл раз 5-6. Таким чином фарш стає еластичним і однорідним, не тріскається при смаженні.

Формуємо котлети, обвалюємо у борошні, не потрібно ніяких панірувальних сухарів, вони вбирають в себе багато олії.

Багато хто смажать котлети неправильно, розповідаю як треба, ділюся своїм рецептом соковитих котлет

Тепер добре прогріваємо сковороду з соняшниковою олією. Спочатку обсмажуємо котлети на сильному вогні з одного боку до рум’яної скоринки, потім перевертаємо так само обсмажуємо другу сторону (так ми збережемо соковитість котлет всередині) тепер тільки можна накрити кришкою, зменшити вогонь і смажити до готовності. Щоб дізнатися прожарилися чи ні, просто проткніть котлету ножем якщо сік світлий значить готові!

Багато хто смажать котлети неправильно, розповідаю як треба, ділюся своїм рецептом соковитих котлет

А є ще один метод приготування, обсмажити на сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки, а потім довести до готовності в духовці.

Так само в фарш можна додати вершки 100 мл, я часто додаю, з ними котлети ще соковитіші і смачніші. Тільки не забувайте про вершкове масло! Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: