Листковий салат «Ідеал», незважаючи на, здавалося б, незвичайне поєднання інгредієнтів (вареного буряка з копченим ковбасним сиром і смаженою куркою), виходить дуже смачним і ситним. Виглядає такий салатик симпатично, і багатьом з першого погляду може нагадувати оселедець під шубою.
Інгредієнти:
- Ковбасний копчений сир – 150 г.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Буряк – 1-2 шт.
- Яйця – 2-3 шт.
- Сіль за смаком.
- Соняшникова олія – для смаження.
- Майонез.
- Приправа до курки – 0,5 ч. л.
Для соусу:
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Часник – 2-3 зубчики.
Як приготувати салат «Ідеал»:
1. На тарілку, в якій будете формувати салат, поставте роз’ємну форму або кільце для салату, дно змастіть майонезом. Натріть на грубій терці ковбасний копчений сир і викладіть його першим шаром салату.
2. Для приготування соусу майонез змішайте з видавленими зубчиками часнику.
3. Половину приготованого соусу викладіть на сирний шар салату і рівномірно розподіліть по всій поверхні
4. Яйця натріть на грубій терці, і рівномірно розподіліть їх, змастивши просто майонезною сіточкою (не майонезним соусом!).
5. Сиру курячу грудку сполосніть та висушіть, потім посоліть її за смаком і обмажте приправою для курки, після – обсмажте на олії з двох сторін (до рум’яної скоринки). Після того, як обсмажена куряча грудка охолоне, поріжте її шматочками і викладіть зверху на яєчний шар салату.
6. Курку рясно змастіть майонезно-часниковим соусом.
7. Буряк натріть на грубій терці (при необхідності, щоб прибрати буряковий сік, відіжміть його) і рівномірно розкладіть завершальним шаром салату.
8. Шар натертого буряка змастіть майонезом. Після чого страву поставте в холодильник на 2 – 3 години, щоб він добре просочився. Щоб салат не обвітрився, накрийте його зверху харчовою плівкою.
9. Потім акуратно дістаньте салат «Ідеал» з рознімної форми / кільця, прикрасьте на свій розсуд і подавайте до столу.