Торт з курячої печінки з домашнім сиром.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- печінка куряча – 400 г;
- рис – 80 г;
- масло вершкове – 50 г;
- яйця – 4 шт;
- сметана – 5 ст.л;
- борошно – 2 ст.л;
- сир домашній – 250 г;
- цибуля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- часник – 1 зубчик;
- сік лимона – 1 ст.л;
- сода – щіпка;
- сіль, перець, мускатний горіх за смаком.
Процес приготування
Рис варимо до готовності, потім додаємо печінку і варимо ще протягом 7 хвилин.
Перекладаємо печінку і рис в блендер, наливаємо черпак рідини, в якій відварювали рис і печінку, всипаємо мускатний горіх, солимо, кладемо шматочки вершкового масла і збиваємо масу до однорідності. Викладаємо і охолоджуємо.
Для омлетних млинців з’єднуємо яйця, сметану, соду і борошно, солимо до смаку.
Обсмажуємо на рослинній олії 3 млинця, викладаємо на паперові рушники, потім перекладаємо на тарілку для охолодження.
Обсмажуємо цибулю кубиком і моркву, натерту на великій тертці, трохи охолоджуємо і змішуємо з сиром, подрібненим часником і соком лимона.
Формуємо торт в кільці або роз’ємній формі на тарілці.
Кладемо млинець, змащуємо сирною масою, кладемо паштет. Так чергуємо три рази.
Накриваємо торт плівкою і ставимо на ніч у холодильник.
Прикрашаємо торт нарізаною зеленню.