«Баката» – смачна закуска з баклажанів на зиму

Баката – страва грузинської кухні. Являє собою щось середнє між салатом і ікрою з овочів. Готують його в кінці літа, коли самий сезон різних овочів. Деякі господині закривають її на зиму, щоб мати можливість радувати близьких цією стравою в холодну пору року.

Баката містить багато овочів, виходить не тільки смачним, але і корисним.

Необхідні продукти

  • 2,5 кілограма помідорів
  • 2 кілограми баклажан
  • 2 моркви
  • 1 головка часнику
  • 500 грам болгарського перцю
  • пучок петрушки
  • 2 гострих перцю
  • 2 столові ложки солі
  • 5 столових ложок цукру
  • 100 мілілітрів оцту 9%
  • 300 мілілітрів рослинної олії

Баката на зиму, процес приготування

Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостик і нарізаємо на невеликі шматочки. Подрібнюємо підготовлену зелень.

Пропускаємо через м’ясорубку помідори, моркву, болгарський перець, гострий перець і часник. Підготовлену масу переливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, рослинну олію, зелень і баклажани. Все перемішуємо і варимо 40 хвилин.

Готову страву знімаємо з вогню, додаємо оцет, перемішуємо і розливаємо по банках. А потім закатуємо їх кришками.

Отриману заготівлю накриваємо теплим пледом і залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо на постійне місце зберігання.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: