Баклажани «Як гриби». Пальчики оближеш!

Дуже смачна закуска з баклажанів, смак якої дуже схожий на мариновані гриби. Підійде до будь-якого гарніру і страви. Обов’язково спробуйте!

Які продукти будуть потрібні:

  • Один кг баклажанів;
  • 6-8 зубців часнику;
  • Пару перчиків чилі;
  • Одна чайн. ложка оцтової есенції;
  • 120 мл олії соняшникової;
  • По пучку кропу, петрушки;
  • Два лаврових листки;
  • Один літр води;
  • 2-3 стол. ложки солі;
  • 2-3 гвоздики;
  • Дрібка запашного перцю.

Покроковий процес приготування баклажанів

У чашу мультиварки налити воду і додати в неї всі спеції і сіль. Режим вибрати «Варка на пару».

Після того, як маринад закипить, влити оцтову есенцію і закинути баклажани, які попередньо потрібно порізати на кубики. Варити 5 хвилин.

Баклажани відкинути на друшляк або сито і залишити на 60 хвилин, щоб рідина добре стекла.

Потім перекласти баклажани в миску і змішати їх з порізаним дрібненько перцем чилі, посіченою зеленню і подрібненим часником. Дати півгодини постояти.

У чашу мультиварки налити олію, нагріти і покласти овочі. Вибрати режим «Тушкування», а час готування 10-15 хвилин.

Простерилізувати попередньо банки і розкласти по ним баклажани. Закатати, перевернути і загорнути у щось тепле. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: