Баклажани в аджиці: цікавий рецепт закуски на зиму

Цей рецепт заготовки на зиму обов’язково буде вам до смаку. Та й готуються баклажани в аджиці легко і швидко.

З даної кількості продуктів виходить не менше 5 літрів смачною і ароматною закуски! Заготовочка виходить апетитною і пікантною. Гостроту аджики ви можете регулювати самі, на свій смак. Обов’язково спробують навіть ті, хто поблажливо ставиться до баклажанів.

Склад продуктів

  • баклажани – 3 кілограми,
  • помідори – 3 кілограми,
  • болгарський перець – 1 кілограм,
  • часник – 2 головки,
  • гіркий перець – за смаком,
  • оцет 9% – 100 мілілітрів,
  • сіль – 100 грам,
  • цукор – 2 склянки (360 грам),
  • рослинна олія – 200 мілілітрів.

Баклажани в аджиці на зиму: покроковий процес приготування

Помідори ріжемо на шматочки, попередньо вирізавши плодоніжку.

Солодкий болгарський перець треба очистити від насіння та так само нарізати шматочками. Начистити часник, нарізати гіркий перець.

Всі овочі пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером.

Подрібнені овочі перекладаємо в глибоку каструлю, додаємо цукор, сіль, рослинну олію, оцет.

Гарненько перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Поки аджика закипає, ріжемо вимиті баклажани кружечками, шириною близько 1,5 сантиметрів. Укладаємо в киплячу аджику.

Помішуючи, варимо протягом 30 хвилин. Заготівля готова!

Наповнюємо стерилізовані банки баклажанами в аджиці, закатуємо стерилізованими кришками. Баночки перевертаємо і вкриваємо пледом до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: