Баклажани з болгарським перцем в маринаді: делікатес з баночки

Пропонуємо вам відмінний рецепт справжнього делікатесу – баклажани з болгарським перцем в маринаді.

Як же це смачно! Словами не описати: треба тільки пробувати! Так що готуйте обов’язково! Переконайтеся самі, що таку смачну страву можна їсти кожен день! Рецепт дуже простий, приготувати баклажани з перцем в маринаді не складно: вийде у всіх, повірте.

Склад продуктів

  • баклажани – 1,5 кілограма,
  • солодкий болгарський перець – 1,5 кілограма,
  • цукор – 300-400 грам,
  • сіль – 2 столових ложки,
  • оцет 6% – 300 мілілітрів,
  • часник – 2 головки,
  • гострий перець – 2-4 стручки (на ваш смак),
  • олія рослинна – 1 стакан.

Баклажани з болгарським перцем в маринаді: покроковий процес приготування

Баклажани ріжемо кружальцями, товщиною 1 сантиметр, солимо, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин: вони повинні виділити сік.

Болгарський перець викладаємо на деко, ставимо в розігріту до 220-230 градусів духовку і запікаємо їх до готовності. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою: м’який – значить готово.

Порада. Щоб процес запікання проходив швидше, можна загорнути перець (окремо) в кілька шарів фольги.

Баклажани промиваємо, гарненько віджимаємо. Готові перці перекладаємо в підготовлену ємність і накриваємо фольгою або харчовою плівкою, залишаємо так трохи постояти. Після цього легко буде зняти з перцю шкірку.

Баклажани обсмажуємо на розігрітій сковороді, в рослинній олії до готовності.

Солодкий перець очищаємо від шкірки і насіння. Рвемо його на невеликі смужки.

Приготуємо маринад. У сотейник відправляємо оцет, сіль, цукор. Розмішуємо, щоб цукор і сіль добре розчинилися, даємо закипіти.

У миску з баклажанами відправляємо перець разом з соком, очищені і розрізані часточки часнику, порізати дрібними гіркий перець і заливаємо маринадом. Дуже акуратно перемішуємо.

Перекладаємо салат в стерилізовані банки. Банки ставимо в каструлю, заливаємо по плечики теплою водою, накриваємо кришками і ставимо на вогонь.

Після закипання вогонь треба буде зменшити. Стерилізуємо салат 40 хвилин.

Потім щільно закриваємо кришками, накриваємо пледом до повного охолодження. Все готово! З даної кількості овочів (за рецептом) виходить трохи більше 2-х літрів готового салату.

Витратити час на цю консервацію, звичайно, доведеться: але воно того варте! Смакота неймовірна: баклажани з болгарським перцем в маринаді – це така закуска, перед якою ще ніхто не встояв!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: