Баклажани з овочами на зиму: покроковий рецепт

Дуже цікавий і смачний рецепт баклажанів з овочами. В результаті готування, у вас вийде цілий салат – гострий, пряний і дуже смачний.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг;
  • морква – 0.5 кг;
  • болгарський перець – 1 кг;
  • перець гострий на смак;
  • кріп і петрушка;
  • олія рослинна для смаження – 150-200 мл;
  • часник – 1 головка.

Для приготування маринаду з розрахунку на 1 л води:

  • вода – 1 л;
  • цукор – 1.5 ст.л;
  • сіль – 1 ст.л;
  • оцет 9% – 100 мл. Якщо ви не любите велику кількість оцту, зменшіть його до 80 мл.

Овочі та зелень промиваємо, банки стерилізуємо.

Баклажани ріжемо кружальцями по 1 см завтовшки. Якщо овоч гірчить – посипте сіллю і залиште на 30 хвилин, щоб пішла гіркота, промийте під водою.

Перець болгарський ріжемо шматочками, моркву – брусочками, зелень та гострий перець ріжемо невеликими кружечками.

Часник ріжемо тонкими пластинами.

У велику сковороду вливаємо олію і обсмажуємо спочатку моркву 2 – 3 хвилини, виймаємо. Кладемо болгарський перець і гострий, обсмажуємо 2 – 3 хвилини. Виймаємо.

Баклажани обсмажуємо 3 – 4 хвилини на невеликій кількості олії, щоб салат не вийшов занадто жирним.

На дно банки кладемо 1 шар баклажанів, насипаємо зелень, часник, моркву, зелень, болгарський перець, зелень, часник, баклажани і повторюємо шари. Кожен шар добре придавлюємо і заповнюємо до верху. Накриваємо банки кришками.

У киплячу воду додаємо всі інгредієнти для маринаду (крім оцту), кип’ятимо пару хвилин. В кінці додаємо оцет. Виливаємо маринад в банки, накриваємо кришками.

У каструлю наливаємо теплу воду, кладемо рушник, ставимо банки і стерилізуємо: 0.5 л – 15 хвилин, 0.7 – 18 хвилин. Закручуємо кришки, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: