Бефстроганов з печерицями: смак зведе з розуму

Бефстроганов з печерицями - рецепт приготування

Як відомо, шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок. Так ось, ситний і дуже смачний бефстроганов з яловичини з печерицями, зведе з розуму не тільки чоловіків! Недарма ця страва увійшла в меню ресторанної кухні. Спробуйте, не пошкодуєте!

Інгредієнти

  • яловичина (філе) – півкілограма;
  • печериці – 220 грам;
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки;
  • сметана (жирна) – 3 столових ложки;
  • гірчиця – 2 чайних ложки;
  • борошно – 40 грам;
  • вода – стакан;
  • рослинна олія – 2 столових ложки;
  • сіль – щіпка;
  • спеції – за смаком;
  • масло вершкове – шматочок.

Покроковий процес приготування

Миємо яловичину. Нарізаємо її довгими невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю шаткуємо кільцями. Гриби промиваємо та нарізаємо пластинами.

У сковороду наливаємо рослинну олію і обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки. Потім додаємо туди печериці. Обсмажуємо до тих пір, поки не википить вода. Кришку не закриваємо!

На іншій сковороді обсмажуємо яловичину. Для цього необхідно добре розігріти сковороду з рослинною олією, і тільки потім смажити яловичину (інакше вона дасть сік) поки не підрум’яниться. Потім додаємо борошно і швидко перемішуємо.

У гриби з цибулею вливаємо воду, додаємо сметану, сіль, гірчицю і спеції за смаком. Тушкуємо ще 3-4 хвилини.

Яловичину додаємо в соус і розмішуємо. Маленька хитрість – для того, щоб м’ясо набуло ніжний смак і аромат, в сковороду додаємо шматочок вершкового масла. Тушкуємо м’ясо до готовності.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: