Беру дешеві курячі шлунки і готую справжній делікатес для святкового столу

Сьогодні я хочу поділитися з вами одним із способів приготування курячих шлуночків. Вперше я спробувала цю страву у свого улюбленого свекра, була здивована, дізнавшись, що готував він їх в пиві. Тепер часто готую за цим рецептом, виходить незвичайно, смачно і дуже ніжно.

Цей рецепт підійде як на святковий стіл до будь-якого гарніру, так і просто на кожен день. Готується страва швидко, звичайно якщо шлуночки ви купили вже очищені.

Необхідні продукти:

  • Курячі шлунки – 500 г
  • Масло вершкове – 1 ст.л
  • Олія соняшникова – 1ст.л.
  • Пив0 світле – 200 мл
  • Бульйон або вода – 250 мл
  • Цибуля – 2 шт
  • Гірчиця – 1 ст.л
  • Борошно – 1 ст.л
  • Оцет яблучний – 1 ст.л (можна винний або лимонний сік)
  • Цукор – 1 чл
  • Сіль перець
  • Кінза або петрушка

Покроковий процес приготування:

Шлуночки промити, добре обсушити і нарізати невеликими смужками (прорізайте там де є потовщення).

Беру дешеві курячі шлунки і готую справжній делікатес для святкового столу

У глибокої сковорідці розігріти вершкове масло і олію, обсмажити цибулю до золотистого кольору.

До цибулі додати шлунки, посолити за смаком і обсмажити хвилин 10-15.

Беру дешеві курячі шлунки і готую справжній делікатес для святкового столу

У сотейник влити пив0 і воду (краще звичайно додати бульйон) додати цукор і оцет, якщо потрібно досолити, поперчити і протушкувати під закритою кришкою 20-30 хвилин, до м’якості.

Тепер додати гірчицю і борошно, добре перемішати варити до загустіння хвилин 5-10.

Беру дешеві курячі шлунки і готую справжній делікатес для святкового столу

Посипаємо зеленню і подаємо до столу.

Курячі шлунки виходять м’які з дуже смачним соусом. Смачного!

Беру дешеві курячі шлунки і готую справжній делікатес для святкового столу

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: