Беру картоплю, цибулю і молоко і готую оригінальну страву – картопля Буланжер

Картоплю будемо готувати в молоці і прованських травах з цибулею. Таку страву однозначно потрібно готувати не тільки на кожен день, але і на святковий стіл – вона ніжна, оригінальна і дуже смачна.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля – 2 кг;
  • цибуля – 2-3 шт;
  • молоко – 350-400 мл;
  • масло вершкове – 50-60 г;
  • прованські трави, ч.л, сіль, перець.

Процес приготування

Картоплю очищаємо і ріжемо тонкими часточками або кружечками.

Порада: скористайтеся шатківницею на своїй тертці, вона прекрасно ріже тонкі картопляні кружечки.

Цибулю ріжемо тонкими кільцями.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо шари картопляних кружечків і цибулі. Чергуючи, поки не закінчаться всі продукти, кожен шар цибулі і картоплі солимо і перчимо до смаку, посипаємо прованськими травами і можна взяти спеції для картоплі.

Беру картоплю, цибулю і молоко і готую оригінальну страву - картопля Буланжер

Доводимо до кипіння молоко, заливаємо ним форму і викладаємо зверху останній шар картоплі, на нього кладемо шматочки вершкового масла, солимо і перчимо, посипаємо травами, спеціями. Накриваємо фольгою.

Беру картоплю, цибулю і молоко і готую оригінальну страву - картопля Буланжер

Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо страву близько 40 – 45 хвилин.

Знімаємо фольгу і допікаємо картоплю ще 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Беру картоплю, цибулю і молоко і готую оригінальну страву - картопля Буланжер

За смаком, за 5 хвилин до закінчення запікання, посипаємо картоплю дрібно посіченим часником, змішаним з тертим сиром і кропом.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: