Беру майонез, соду та борошно. Вік живи, вік вчися: геніальний рецепт ніжних коржиків

Найтонші, найніжніші коржики, просто і швидко готуються, з мінімального набору продуктів. Ви можете зробити їх солодкими та подавати із солодкими добавками або солоними.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, близько 450 г;
  • вода, 200 мл;
  • майонез, 5 ст. л.
  • сіль дрібку;
  • цукор, 3 ст. л;
  • сода, 0,5 ч.л.

Процес приготування

Майонез змішуємо із содою, щоб оцет, який входить до складу соусу, погасив її.

Вливаємо кип’яток, перемішуємо і всипаємо сіль та цукор, вимішуємо до однорідності.

Борошно просіюємо і вводимо частинами в рідку основу, вимішуємо.

Маса повинна вийти еластичною і м’якою, якщо борошна мало, можете додати ще, але не забивайте тісто.

Накриваємо тісто та залишаємо на 30 хвилин. Ріжемо тісто на 8 шматочків.

Кожен розкачуємо в тонкий коржик і обсмажуємо в олії з двох сторін по парі хвилин.

Беру майонез, соду та борошно. Вік живи, вік вчися: геніальний рецепт ніжних коржиків

Коржики виходять ніжними, з повітряними бульбашками, з хрусткою скоринкою.

Кількість шматочків, на які різатимете тісто, залежатиме від розмірів вашої сковороди, щоб коржики були рівними її діаметру.

Беру майонез, соду та борошно. Вік живи, вік вчися: геніальний рецепт ніжних коржиків

Коржики можна подавати просто до чаю або використовувати як їстівну тарілку, на яку можна викладати салати і м’ясні, рибні, сирні закуски. За рахунок майонезу коржики виходять м’якими, не гумовими, тісто просто ідеальне, навіть коли воно повністю остигає.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: