Беру свинячу грудинку і готую м’ясну нарізку на святковий стіл або на сніданок

Сьогодні хочу поділиться рецептом смачної, ароматної м’ясної нарізки зі свинячої грудинки. Виходить нітрохи не гірше буженини. М’яка, смачна відмінно підійде не тільки для бутербродів на сніданок, але і в якості закуски на святковий стіл. Все завдяки тому, що м’ясо попередньо перед запіканням маринується в ароматному розсолі.

Інгредієнти:

  • Свиняча грудинка – 1,5 кг.
  • Вода – 2 літри
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Приправа для шашлику – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 3-4 шт.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Насіння коріандру – 1 ч.л.

Перед запіканням:

  • Часник – 1 головка
  • Приправа для шашлику – 1 ст.л.

Для додання кольору:

  • Паприка підкопчена – 1 ст.л.
  • Мед – 1 ч.л.

Беремо велику каструлю у мене об’ємом 5,2 літра.

Додаємо 3 ст.л. солі або з розрахунку 2 ст.л. солі на 1 кг грудинки. Додаємо 1 ст.л. приправи до шашлику, лавровий лист, 1 ч.л. коріандру і 1 ч.л. насіння гірчиці.

Беру свинячу грудинку і готую м'ясну нарізку на святковий стіл або на сніданок

Ставимо на вогонь як закипить кип’ятимо на невеликому вогні 5 хвилин і вимикаємо. Даємо розсолу повністю охолонути.

Беру свинячу грудинку і готую м'ясну нарізку на святковий стіл або на сніданок

Як тільки розсіл охолоне опускаємо грудинку, так щоб вона повністю була занурена.

Беру свинячу грудинку і готую м'ясну нарізку на святковий стіл або на сніданок

Закриваємо кришкою і прибираємо в прохолодне місце на добу маринуватися, я ставлю в холодильник. Можна залишити на 2 доби, якщо є час. Часник 1 головку очистимо і пропустимо через прес для часнику. Додамо до часнику 1 ст.л. приправи до шашлику і перемішаємо.

Пройшла 1 доба, виймаємо грудинку обсушуємо паперовими рушниками і натираємо спеціями.

Беру свинячу грудинку і готую м'ясну нарізку на святковий стіл або на сніданок

Тепер, щоб шматки добре тримали форму перев’язуємо нитками. Загортаємо у фольгу, краще в два шари.

Кладемо на деко і ставимо в духовку, готуємо при 200 градусах 60 хвилин.

У мисці змішаємо 1 ст.л. підкопченої паприки з 1 ч.л. меду, дістаємо грудинку, розгортаємо. У паприку додаємо сік що виділився від грудинки і доводимо до потрібної консистенції. Тепер беремо пензлик і наносимо паприку на грудинку. Ставимо в духовку і запікаємо при верхньому нагріванні 5-10 хвилин, дістаємо перевертаємо змащуємо паприкою і ставимо ще раз в духовку на 5-10хвилин.

Беру свинячу грудинку і готую м'ясну нарізку на святковий стіл або на сніданок

Грудинка вже готова її можна при бажання подати в гарячому вигляді. Я її готую для м’ясної нарізки тому даю їй повністю охолонути.

Ось тепер, коли вона охолола її можна нарізати. М’яка, ароматна, м’ясо немов тане в роті. Словами навіть і не опишеш як це смачно, щоб зрозуміти потрібно просто взяти і приготувати. Тим більше процес не складний.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: