Сьогодні хочу поділиться рецептом смачної, ароматної м’ясної нарізки зі свинячої грудинки. Виходить нітрохи не гірше буженини. М’яка, смачна відмінно підійде не тільки для бутербродів на сніданок, але і в якості закуски на святковий стіл. Все завдяки тому, що м’ясо попередньо перед запіканням маринується в ароматному розсолі.
Інгредієнти:
- Свиняча грудинка – 1,5 кг.
- Вода – 2 літри
- Сіль – 3 ст.л.
- Приправа для шашлику – 1 ст.л.
- Лавровий лист – 3-4 шт.
- Насіння гірчиці – 1 ч.л.
- Насіння коріандру – 1 ч.л.
Перед запіканням:
- Часник – 1 головка
- Приправа для шашлику – 1 ст.л.
Для додання кольору:
- Паприка підкопчена – 1 ст.л.
- Мед – 1 ч.л.
Беремо велику каструлю у мене об’ємом 5,2 літра.
Додаємо 3 ст.л. солі або з розрахунку 2 ст.л. солі на 1 кг грудинки. Додаємо 1 ст.л. приправи до шашлику, лавровий лист, 1 ч.л. коріандру і 1 ч.л. насіння гірчиці.
Ставимо на вогонь як закипить кип’ятимо на невеликому вогні 5 хвилин і вимикаємо. Даємо розсолу повністю охолонути.
Як тільки розсіл охолоне опускаємо грудинку, так щоб вона повністю була занурена.
Закриваємо кришкою і прибираємо в прохолодне місце на добу маринуватися, я ставлю в холодильник. Можна залишити на 2 доби, якщо є час. Часник 1 головку очистимо і пропустимо через прес для часнику. Додамо до часнику 1 ст.л. приправи до шашлику і перемішаємо.
Пройшла 1 доба, виймаємо грудинку обсушуємо паперовими рушниками і натираємо спеціями.
Тепер, щоб шматки добре тримали форму перев’язуємо нитками. Загортаємо у фольгу, краще в два шари.
Кладемо на деко і ставимо в духовку, готуємо при 200 градусах 60 хвилин.
У мисці змішаємо 1 ст.л. підкопченої паприки з 1 ч.л. меду, дістаємо грудинку, розгортаємо. У паприку додаємо сік що виділився від грудинки і доводимо до потрібної консистенції. Тепер беремо пензлик і наносимо паприку на грудинку. Ставимо в духовку і запікаємо при верхньому нагріванні 5-10 хвилин, дістаємо перевертаємо змащуємо паприкою і ставимо ще раз в духовку на 5-10хвилин.
Грудинка вже готова її можна при бажання подати в гарячому вигляді. Я її готую для м’ясної нарізки тому даю їй повністю охолонути.
Ось тепер, коли вона охолола її можна нарізати. М’яка, ароматна, м’ясо немов тане в роті. Словами навіть і не опишеш як це смачно, щоб зрозуміти потрібно просто взяти і приготувати. Тим більше процес не складний.