Раніше було багато рецептів здоби з майонезом, але сьогодні багато хто їх забув. Пропоную вам спробувати цей рецепт м’якого та хрумкого сирного печива.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- сир домашній, 300 г;
- масло вершкове, 100 г;
- майонез, 1 ст. л;
- цукор, 3 ст. л;
- розпушувач, 1 ч. л;
- ванілін до смаку, сіль дрібка;
- борошно, 400 г.
Процес приготування
Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з сиром і вимішуємо до однорідності.
Додаємо сіль дрібку, цукор, ванілін, перемішуємо.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем, висипаємо в масу.
Вимішуємо м’яке тісто, маса виходить дуже піддатливою.
Стіл посипаємо борошном і викладаємо тісто.
Ділимо тісто на 2 частини і кожен розкачуємо в пласт із товщиною близько 2 – 3 мм.
Змащуємо пласт вершковим маслом та посипаємо цукром.
Згортаємо рулет і ріжемо його порційними шматочками – трубочками.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво. Можна змастити жовтком та посипати цукром. Випікаємо при 180 градусах близько 25-30 хвилин.
Печиво виходить м’яким, хрумким і дуже смачним. Можна пласт тіста посипати корицею з цукром або маком, шматочками горіхів з цукром, родзинками, будь-якими солодкими посипками. Дуже цікаво виходить із цедрою лимона та цукром, тоді печиво виходить із легким цитрусовим смаком та ароматом.