А ви часто використовуєте заварний крем в своїх кондитерських шедеврах? Безумовно, так, адже його готують для наполеона, медовика, еклерів і безлічі інших десертів. Якщо вам уже приївся класичний варіант крему, пропоную спробувати дещо новеньке.
Методом проб і помилок я намагалася зробити і без того смачний крем ще смачнішим. Найвдалішим рецептом із задоволенням ділюся з вами. Замість великої кількості молока я використовую інші інгредієнти. Досить одного разу спробувати заварний крем на йогурті, щоб надалі готувати тільки так!
Необхідні продукти:
- Йогурт – 350 г
- Яйце – 2 шт.
- Вершкове масло – 160 г
- Крохмаль – 30 г
- Згущене молоко – 150 г
- Цукор – 50 г
Покроковий процес приготування:
У сотейнику змішайте йогурт, яйця, цукор і крохмаль до однорідності. Доведіть масу до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи. Потім варіть ще 15 секунд.
Перелийте йогуртовую суміш в миску, накрийте плівкою і залиште остигати до кімнатної температури.
Збийте вершкове масло, додайте згущене молоко. Продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною. Ці інгредієнти повинні бути кімнатної температури перед початком приготування.
Коли йогуртовая суміш охолоне, збийте її міксером і змішайте з масляною масою. Гарненько перемішайте до стану однорідного крему.
Йогуртовий заварний крем бажано використовувати відразу. Від довгого зберігання в холодильнику масло, що входить до його складу, почне застигати. Це погано позначиться на консистенції крему. Діліться своїми вдалими рецептами кремів та десертів!