Без вершків і муки: заварний крем на основі йогурту

А ви часто використовуєте заварний крем в своїх кондитерських шедеврах? Безумовно, так, адже його готують для наполеона, медовика, еклерів і безлічі інших десертів. Якщо вам уже приївся класичний варіант крему, пропоную спробувати дещо новеньке.

Методом проб і помилок я намагалася зробити і без того смачний крем ще смачнішим. Найвдалішим рецептом із задоволенням ділюся з вами. Замість великої кількості молока я використовую інші інгредієнти. Досить одного разу спробувати заварний крем на йогурті, щоб надалі готувати тільки так!

Необхідні продукти:

  • Йогурт – 350 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло – 160 г
  • Крохмаль – 30 г
  • Згущене молоко – 150 г
  • Цукор – 50 г

Покроковий процес приготування:

У сотейнику змішайте йогурт, яйця, цукор і крохмаль до однорідності. Доведіть масу до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи. Потім варіть ще 15 секунд.

Без вершків і муки: заварний крем на основі йогурту

Перелийте йогуртовую суміш в миску, накрийте плівкою і залиште остигати до кімнатної температури.

Збийте вершкове масло, додайте згущене молоко. Продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною. Ці інгредієнти повинні бути кімнатної температури перед початком приготування.

Без вершків і муки: заварний крем на основі йогурту

Коли йогуртовая суміш охолоне, збийте її міксером і змішайте з масляною масою. Гарненько перемішайте до стану однорідного крему.

Без вершків і муки: заварний крем на основі йогурту

Йогуртовий заварний крем бажано використовувати відразу. Від довгого зберігання в холодильнику масло, що входить до його складу, почне застигати. Це погано позначиться на консистенції крему. Діліться своїми вдалими рецептами кремів та десертів!

Без вершків і муки: заварний крем на основі йогурту

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: