Безпрограшний рецепт еклерів. Виходять у всіх і завжди!

Еклери – це одні з найулюбленіших десертів, які обожнюють діти і дорослі.

Для приготування тістечок вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 6 шт;
  • маргарин – 125 г;
  • вода – 1 стакан
  • борошно – 1 стакан;
  • сіль – щіпка.

Для приготування крему необхідно:

  • масло вершкове – 200 г;
  • яйця – 2 шт;
  • крохмаль – 2 ст.л;
  • молоко – 500 г;
  • цукор – 1 стакан;
  • борошно – 2 ст.л.

Для приготування глазурі:

  • какао – 2 ст.л;
  • масло вершкове – 50 г;
  • цукор – 0,5 склянки
  • сметана – 2 ст.л.

Змішуємо в каструлі маргарин, воду і сіль, доводимо до кипіння і поступово всипаємо стакан просіяного борошна, не забуваючи все добре перемішувати. Відключаємо вогонь, трохи охолоджуємо і додаємо яйця. Маса повинна вийти не дуже густою, а трохи тягучою.

Деко змащуємо маслом і за допомогою кондитерського мішка або столовою ложкою, змоченою у воді, викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо еклери 40 хвилин.

Нагріваємо молоко. Збиваємо яйця з цукром, змішуємо їх з крохмалем і борошном. У підігріте молоко вливаємо цю суміш і варимо, перемішуючи. Коли маса стане повністю однорідною, кладемо масло і перемішуємо все.

Для глазурі розтоплюємо масло, змішуємо його зі сметаною, цукром, какао і розмішуємо до однорідності.

Коли тістечка повністю охолонуть, наповніть їх кремом: можна за допомогою кондитерського мішка або шприца, можна просто ложкою, зробивши розріз у тісті і вклавши крем всередину. Поливаємо еклери глазур’ю і подаємо на стіл.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: