Ніжні, м’які, з соковитою та ароматною начинкою біляші, готуються просто, зі стандартного набору продуктів, просто на воді, без жодних надмірностей та доповнень. Чим простіше – тим смачніше.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- фарш, 400 г;
- вода, 450 мл;
- борошно, 600 г;
- цукор, 1 ст. л;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- цибуля, 1 шт;
- дріжджі, 7 г.
Процес приготування
Для фаршу краще взяти різні сорти м’яса, щоб начинка вийшла з багатим смаком. Цибулю натираємо, а краще дуже дрібно ріжемо, щоб фарш став соковитим.
У теплій воді розчиняємо сіль та цукор, дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
У рідку основу всипаємо борошно частинами, вливаємо трохи олії і вимішуємо масу до м’якості.
Накриваємо ємність та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Стіл та руки змащуємо олією і починаємо формувати біляші з начинкою. Тісто буде дуже м’яким, тому дійте акуратно, ретельно защипуйте краї.
Обсмажуємо біляші на олії і викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.
Начинка виходить дуже соковитою за рахунок нарізаної цибулі, смачної через фарш асорті, сам біляш м’який і пишний, завдяки універсальному і простому тісті.