Пиріг підкуповує своєю простотою в приготуванні. Він виходить дуже смачний і незвичайний. Пиріг має горіховий смак з легкою м’ятно-лимонною ноткою. Вам обов’язково варто спробувати!
Необхідні продукти
- 160 грам пшеничного борошна
- 4 курячих яйця
- 1,5 чайні ложки розпушувача
- 180 грам цукру
- 30 мілілітрів соняшникової олії
- цедра одного лимона
- пучок м’яти
- 100 г волоських горіхів
Для глазурі
- 100 грам цукрової пудри
- 2 столові ложки лимонного соку
У чашку вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і збиваємо до пишної світлої маси. Просіваємо борошно і розпушувач, акуратно перемішуємо.
Горіхи обсушуємо на сухій сковорідці і січемо на дрібні шматочки. М’яту промиваємо, сушимо і нарізаємо невеликими шматочками.
У тісто додаємо олію, січені горіхи, лимонну цедру, м’яту і перемішуємо.
Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і виливаємо приготоване тісто. Випікаємо пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 35-40 хвилин.
В цукрову пудру по чуть-чуть додаємо лимонний сік і перемішуємо. Готовою глазур’ю поливаємо пиріг і присипаємо горіхами. А потім подаємо до столу.