Бограч: гарячий гуляш родом з Угорщини – ситний і наваристий

Бограч – це гарячий гуляш, родом з Угорщини.

Також ця страва є однією з найпоширеніших на Закарпатті. Бограч традиційно готують на відкритому вогні в казанку, але і в домашніх умовах він виходить чудовим за цим рецептом. Існує безліч варіантів приготування бограчу, але обов’язковим інгредієнтом страви є паприка. Вона і надає бограчу чудовий і ні з чим не порівнянний смак. Угорський бограч – ситний і наваристий, так як в ньому багато м’яса. Напевно, тому його так люблять чоловіки!

Складові

  • Сало – 300 г
  • Свинина – 200 г
  • Яловичина – 200 г
  • Реберця копчені – 250 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Мисливські сосиски – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Зелена цибуля – 1 пуч.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Чебрець – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Червоне вино – 100 мл

Як приготувати угорський гуляш

Сало, свинину і яловичину наріжте кубиками, ребра розділіть на кістки. Копчені ковбаски наріжте невеликими шматочками.

Очистіть овочі. Картоплю розділіть на 6-8 частин залежно від розміру бульб. Болгарський перець і помідори наріжте кубиками, моркву кільцями, подрібніть часник, перець чилі, зелену цибулю і петрушку.

Яйце мішайте з борошном, залишивши приблизно третю частину. Сформуйте з тіста кулю, потім ковбаску. Розділіть її на невеликі шматочки, викладіть їх на присипану борошном дошку, зверху також припорошити галушки борошном.

У каструлі з товстим дном розігрійте олію, викладіть сало, дочекайтеся, поки воно гарненько підсмажиться, і додайте цибулю. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додайте свинину, яловичину і ребра. Приправте страву паприкою, перемішайте.

Залийте інгредієнти водою так, щоб рідина покрила їх на 3 см. Накрийте каструлю кришкою, варіть на повільному вогні 2,5 години.

Додайте моркву, часник, перець чилі, картоплю, ковбаски, чебрець і чорний перець. Перемішайте інгредієнти, влийте ще склянку води, накрийте бограч кришкою. Варіть ще 30 хвилин.

Додайте болгарський перець, помідори, петрушку і борошняні галушки, посоліть. Варіть ще 5 хвилин, потім влийте вино і зніміть каструлю з вогню. Перед подачею дайте бограчу настоятися хвилин 15.

Угорський гуляш густий, тому, якщо ви хочете зробити його більш легким, можете збільшити кількість рідини на свій розсуд.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: