Болгарський перець по-корейськи на зиму з морквою

Таку банку з перцем по-корейськи з’їдаємо за раз! І якби я знала наскільки це смачно, то приготувала б більше. Тому завтра буду закривати другу порцію!

Складові:

  • Болгарський перець – 1 кг. в очищеному вигляді.
  • Петрушка – великий пучок.
  • Морква – 350 гр. (Приблизно 2 великі).
  • Гострий перець – за смаком.
  • Часник – 4-6 зубчиків.
  • Соняшникова олія – 130 мл.
  • Оцет 9% – 130 мл.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 1 ст. ложка.
  • Сіль -3 ч. ложки.
  • Цукор – 5 ст. ложок.

Вихід: 2 банки об’ємом 500 мл і 1 банка об’ємом 700 мл.

Покроковий процес приготування:

1. Знадобиться 1 кг. болгарського перцю в очищеному вигляді. Його необхідно нарізати смужками. Потім перекладаємо в глибоку ємність, де він буде маринуватися.

2. Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи і відправляємо до перцю.

3. Великий пучок петрушки дрібно нарізаємо і відправляємо до овочів.

4. Додаємо подрібнений часник і гострий перець нарізаний кільцями. Ці два інгредієнти беремо на смак. Я взяла 5 зубчиків часнику і половину гострого перцю.

5. Так само додаємо 1 ст. ложку приправи для моркви по корейськи, 3 ч. ложки солі і 5 ст. ложок цукру. Вливаємо 130 мл. оцту 9% і 130 мл. олії. Все ретельно перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 4 години і намагаємося кожні пів години перемішувати, щоб овочі рівномірно замаринувалися.

6. Замаринований перець розкладаємо по чистим баночках, щільно утрамбовувавши його. По наповненим баночках розливаємо маринад в якому маринувався перець. Не хвилюйтеся, маринаду вистачить, у мене він навіть залишився. З даної кількості інгредієнтів виходить 2 банки об’ємом 500 мл і 1 банка об’ємом 700 мл.

7. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо банки накриті кришками. Наливаємо в каструлю теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 25 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками.

Це дуже смачна, в міру гостра закуска з болгарського перцю. Я впевнена, що якщо Ви її приготуєте, то вам вона точно сподобається!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: