Болгарський перець по-корейськи на зиму

Сьогодні з Вами приготуємо смачну закуску з болгарського перцю по-корейськи. Всі гості, які пробують її, попросять рецепт!

Складові:

  • Солодкий болгарський перець – 1,5 кг.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Свіжа зелень – невеликий пучок.
  • Сіль – 2 ч. ложки.
  • Цукор – 4 ст. ложки.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 3 ч. ложки.
  • Оцет 9% (можна замінити на яблучний або винний оцет) – 100 мл.
  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Гострий перець – 1/2 шт.

Вихід: 2 банки об’ємом 500 мл і 1 банка об’ємом 700 мл.

Покроковий процес приготування:

1. У солодкого перцю відрізаємо плодоніжки і повністю видаляємо насіння, а потім нарізати смужками.

2. Перекладаємо перець в глибоку ємність, де будемо його маринувати.

3. Свіжу зелень дрібно нарізаємо і відправляємо до перцю. Так само додаємо 4 подрібнених зубчики часнику і нарізаний кільцями гострий перець (я взяла половину стручка, але Ви беріть за смаком). Додаємо 4 ст. ложки цукру, 2 ч. ложки солі, 3 ч. ложки приправи для моркви по-корейськи, 100 мл. олії і 100 мл. оцту 9%.

4. Все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 2 години. Кожні півгодини перемішуємо, щоб перець рівномірно замаринувався. Приправу для моркви по-корейськи можна замінити коріандром, перцем чилі, кардамоном і уцко-сунелі.

5. Через зазначений час по чистим і сухим банкам розкладаємо перець, щільно набиваючи його. Рівномірно розливаємо маринад з під перцю по банках.

6. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. У каструлю вливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закуска при кімнатній температурі.

Принадність рецепта полягає в його простоті – з приготуванням може впоратися кожен. Салат готується з мінімуму інгредієнтів.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: