Булочки «Осінні листочки» з яблуками і гарбузом

Смачні та м’які булочки з дуже корисною начинкою з яблук і гарбуза.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 450-500 г;
  • цукор – 80 г;
  • яйця – 1 шт;
  • дріжджі сухі – 8 г;
  • сметана – 60 г;
  • гарбузове пюре – 200 г;
  • вода тепла – 40 мл;
  • масло вершкове – 50 г;
  • ваніль екстракт – 1 ч.л;
  • сіль – половина ч.л.

Для приготування начинки візьміть:

  • гарбуз – 140 г;
  • яблука – 4 шт;
  • цукати апельсинові – 70 г;
  • кориця – 1.5 ч.л;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • цукор тростинний (будь-який) – 50 г.

Для змазування булочок ще потрібно молоко, 1 ст.л і 1 жовток.

Гарбуз очищаємо від шкірки ріжемо шматочками і варимо в невеликій кількості води до м’якості. Це займає хвилин 15 – 20.

Робимо пюре з гарбуза і залишаємо охолоджуватись.

Сметану змішуємо з теплою водою і цукром (1 ч.л.), всипаємо дріжджі і добре перемішуємо масу. Залишаємо на 5 хвилин.

Просіваємо борошно і половину змішуємо з цукром і сіллю, робимо поглиблення і вливаємо дріжджі, кладемо яйце, ваніль, пюре з гарбуза. Масу добре вимішуємо і додаємо розтоплене вершкове масло і всипаємо решту борошна. Вимішуємо тісто. Зараз воно трохи липке, перекладаємо його на посипаний борошном стіл і місимо хвилин 10. Липкість піде і вийде м’яке і еластичне тісто. Змащуємо тісто і ємність рослинною олією, накриваємо плівкою і ставимо на 1 годину в тепле місце.

Гарбуз ріжемо на начинку гарбуз, тушкуємо на вершковому маслі під кришкою на невеликому вогні.

Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками, змішуємо з гарбузом, поливаємо лимонним соком і перемішуємо, всипаємо цукор і перемішуємо. Тушкуємо 7 хвилин, щоб випарувалася волога. Додаємо цукати і корицю, змішуємо і залишаємо охолоджуватись.

Тісто обминаємо і ділимо на 12 шматочків.

Кожен шматочок розкатуємо в коржик і викладаємо начинку та защипуємо тісто як пиріжок і розплющуємо, залишаючи гострими краї, складаємо вдвічі.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо наші трикутники – булочки. Тепер за допомогою ножиць зробіть надрізи, щоб імітувати листочки. Залишаємо булочки на 20 хвилин, попередньо накрийте плівкою.

Булочки «Осінні листочки» з яблуками і гарбузом

Змащуємо булочки збитим жовтком з молоком.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 20 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: