Булочки з начинкою – тісто, як пух! Покроковий рецепт

Такі булочки з начинкою з вареного згущеного молока, припадуть вам до смаку і стануть одним з найулюбленіших страв. Тісто виходить повітряним, довго не черствіє, тому ви можете приготувати за один раз багато булочок.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 400-420 г;
  • яйце – 1 шт;
  • молоко тепле – 200 г;
  • цукор – 3 ст.л;
  • масло вершкове – 50 г;
  • дріжджі – 7 г;
  • сіль – 1 ч.л;
  • олія рослинна – 3 ст.л.

Для присипки:

  • цукор – 30 г;
  • борошно – 30 г;
  • масло вершкове – 15 г.

У тепле молоко додаємо цукор (1ст.л) і дріжджі, перемішуємо. Борошно просіваємо і додаємо 3 ст.л, перемішуємо і залишаємо на хвилин 20 – 30.

Змішуємо яйце, сіль, потім цукор і розтоплене вершкове масло. Виливаємо суміш в опару і добре перемішуємо до однорідності. Борошно додаємо порційно, мішаємо лопаткою, вливаємо олію.

Стіл посипаємо борошном, викладаємо тісто і вимішуємо його руками до тих пір, поки не перестане липнути до рук. Ємність змащуємо олією, кладемо в неї тісто, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 30 хвилин. Потім тісто обминаємо і знову залишаємо на 30 хвилин.

Для посипки змішуємо борошно з цукром, перемішуємо і кладемо масло, руками мішаємо і перетворюємо в крихту.

Тісто ділимо на рівні частини, наприклад, на 12 частин. Кожну скачуємо в кульку, потім все накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин.

Беремо будь-яку начинку, можна варене згущене молоко, кладемо в середину коржика з тіста і робимо булочку.

Булочки кладемо в деко, накриваємо плівкою і залишаємо на 20 хвилин. Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Збиваємо яйце з водою, змащуємо булочки, потім посипаємо присипкою. Випікаємо здобу 20 – 25 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: