Не знаю, чи пробували ви таку закуску, а я цей рецепт знайшла в маминому зошиті.
Він так сподобався простотою приготування і складом, що негайно вирішила приготувати. Результат всіх порадував: бутерброди зі смачною начинкою стали в нашій родині черговою стравою і в свята, і в будні. Начинка з солоного оселедця, плавленого сиру і моркви – просто вибух смаку. Її ж можна використовувати і в якості салату: треба тільки додати мариновані огірочки.
Необхідні інгредієнти:
- 200 г філе оселедця (або одна ціла рибка);
- 200 грам плавленого сиру (або 2 плавлених сирка);
- 50 грам моркви (одна морквина середнього розміру);
- 50 грам вершкового масла.
Як приготувати бутерброди зі смачною начинкою
Моркву промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Поки морква вариться, займемося оселедцем. Якщо у вас ціла тушка, необхідно обробити її на філе, ретельно вийняти всі кісточки.
Потім філе оселедця нарізаємо дуже маленькими кубиками: доведеться постаратися. Відправляємо в глибоку миску і прибираємо в сторону.
Беремо два плавлених сирка і нарізаємо їх такими ж маленькими кубиками, як і оселедець. Щоб було легше різати, сирки перед приготуванням відправте хвилин на 20 в морозильну камеру, а ніж намочіть: і прилипати нічого не буде.
Відправляємо сирки в тарілку до риби, перемішуємо виделкою. Остиглу відварену моркву очищаємо і теж нарізаємо маленькими кубиками, з’єднуємо всі інгредієнти в мисці.
Вершкове масло треба трохи розтопити: для цього знадобиться мікрохвильова піч і кілька секунд (5-7 приблизно).
Викладаємо масло в миску з оселедцем, все добре перемішуємо виделкою. Закуску закриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 15-20 хвилин.
Батон або багет нарізаємо на порційні шматочки (товщиною приблизно 1 сантиметр), змащуємо їх трохи застиглою сумішшю з холодильника.
Викладаємо так, щоб було красиво, акуратно і в міру. Зверху, при бажанні, можна прикрасити часточками маринованих огірків і помідорів чері.
Бутерброди зі смачною начинкою – це шикарна закуска для будь-якого столу, приготована з найпростіших і доступних кожному продуктів.