Буженина виходить дуже м’якою і ніжною.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- м’ясо (шия) – 2 кг;
- соєвий соус – 100 мл;
- приправа для корейської моркви – 1 упаковка;
- вода – 100 мл;
- сік половини лимона;
- сіль – 0.5 ч.л.
Процес приготування
Змішуємо всі інгредієнти для маринаду.
М’ясо промиваємо і просушуємо.
Укладаємо м’ясо в пакет, виливаємо соус, зав’язуємо і укладаємо пакет з м’ясом ще в пакет.
Кладемо на добу в холодильник і за цей час, кілька разів перевертайте пакет, щоб маринад добре просочував м’ясо з усіх боків.
Виймаємо м’ясо й обертаємо його ниткою, як для копчення. Нитку трохи стягуйте.
Загортаємо щільно в фольгу в кілька шарів, укладаємо на деко.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо 2.30 години. На кожен кг м’яса, йде 1.15 години для запікання, розраховуйте час, виходячи з цих даних.
Залишаємо в фользі охолоджуватись і в фользі відправляємо на 6 годин у холодильник.
Щоб м’ясо не покрилося шаром жиру, зробіть дірочку в фользі і злийте бульйон, після того, як виймете його з духовки.