Буженина на святковий стіл. Шикарне м’ясо до свята!

Буженина на святковий стіл, рецепт

Буженина виходить дуже м’якою і ніжною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • м’ясо (шия) – 2 кг;
  • соєвий соус – 100 мл;
  • приправа для корейської моркви – 1 упаковка;
  • вода – 100 мл;
  • сік половини лимона;
  • сіль – 0.5 ч.л.

Процес приготування

Змішуємо всі інгредієнти для маринаду.

М’ясо промиваємо і просушуємо.

Укладаємо м’ясо в пакет, виливаємо соус, зав’язуємо і укладаємо пакет з м’ясом ще в пакет.

Кладемо на добу в холодильник і за цей час, кілька разів перевертайте пакет, щоб маринад добре просочував м’ясо з усіх боків.

Виймаємо м’ясо й обертаємо його ниткою, як для копчення. Нитку трохи стягуйте.

Загортаємо щільно в фольгу в кілька шарів, укладаємо на деко.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо 2.30 години. На кожен кг м’яса, йде 1.15 години для запікання, розраховуйте час, виходячи з цих даних.

Залишаємо в фользі охолоджуватись і в фользі відправляємо на 6 годин у холодильник.

Щоб м’ясо не покрилося шаром жиру, зробіть дірочку в фользі і злийте бульйон, після того, як виймете його з духовки.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: