Сподіваємося, ви вже в курсі, що майонезні салати вийшли з моди.
Як досвідчені кухарі, так і звичайні господарки почали активно замінювати жирні заправки чимось легшим і натуральним. Саме східна кухня пропонує нам безліч варіантів, які можна застосувати в раціоні родини хоч кожен день. Баклажанний салат на основі часниково-горіхового соусу – це не дієтична страва. Навіть навпаки: горішки, тхина і самі баклажани роблять його дуже поживним, однак, зовсім легким для травлення. Це яскравий і ароматний салат, що підходить як до свята, так і для недільної домашньої вечері.
Складові:
- Баклажан – 600 г
- Йогурт – 70 мл
- Болгарський перець – 2 шт.
- Волоські горіхи – 100 г
- Соняшникова олія – 40 мл
- Соєвий соус – 10 мл
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Тахіні – 60 г
- Часник – 3 зуб.
Як приготувати часниково-горіховий салат з баклажанами
Половину баклажана очистіть від шкірки, поріжте кубиками і розкладіть на деко, застелене пергаментом. Запікайте овоч при 180 градусах 15 хвилин.
Тепер приготуємо бабагануш. Викладіть в глибоку ємність запечені баклажани, тахини, йогурт, подрібнені волоські горіхи, оливкову олію, соєвий соус і пропущений через прес часник.
Цю суміш перебийте блендером до однорідної маси, посоливши і додавши паприку. Баклажан, що залишився поріжте тонкими слайсами, а перець – смужками. Обсмажте їх на розігрітій олії до рум’яності.
Збираємо салат: викладіть шар баклажанових слайсів. На нього за допомогою кондитерського мішка – бабагануш. Далі – смужки перцю, знову баклажани і часниково-горіховий соус. Повторюйте шари, поки інгредієнти не закінчаться.