Часниково-горіховий салат з баклажанами: і без майонезу!

Сподіваємося, ви вже в курсі, що майонезні салати вийшли з моди.

Як досвідчені кухарі, так і звичайні господарки почали активно замінювати жирні заправки чимось легшим і натуральним. Саме східна кухня пропонує нам безліч варіантів, які можна застосувати в раціоні родини хоч кожен день. Баклажанний салат на основі часниково-горіхового соусу – це не дієтична страва. Навіть навпаки: горішки, тхина і самі баклажани роблять його дуже поживним, однак, зовсім легким для травлення. Це яскравий і ароматний салат, що підходить як до свята, так і для недільної домашньої вечері.

Складові:

  • Баклажан – 600 г
  • Йогурт – 70 мл
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Соняшникова олія – 40 мл
  • Соєвий соус – 10 мл
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Тахіні – 60 г
  • Часник – 3 зуб.

Як приготувати часниково-горіховий салат з баклажанами

Половину баклажана очистіть від шкірки, поріжте кубиками і розкладіть на деко, застелене пергаментом. Запікайте овоч при 180 градусах 15 хвилин.

Тепер приготуємо бабагануш. Викладіть в глибоку ємність запечені баклажани, тахини, йогурт, подрібнені волоські горіхи, оливкову олію, соєвий соус і пропущений через прес часник.

Цю суміш перебийте блендером до однорідної маси, посоливши і додавши паприку. Баклажан, що залишився поріжте тонкими слайсами, а перець – смужками. Обсмажте їх на розігрітій олії до рум’яності.

Збираємо салат: викладіть шар баклажанових слайсів. На нього за допомогою кондитерського мішка – бабагануш. Далі – смужки перцю, знову баклажани і часниково-горіховий соус. Повторюйте шари, поки інгредієнти не закінчаться.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: