Часниковий хліб за 20 хвилин – смачніше тільки в пекарні

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі ще один простий рецепт, основою якого також є звичайний батон.

Побачивши одного разу цей рецепт на просторах інтернету, я не сприйняла його серйозно.

Але коли нарешті таки вирішила спробувати втілити його в життя, моєму захопленню не було меж: смачніший хліб може бути тільки в пекарні, та й то під питанням! Приготуйте ароматний часниковий хліб і переконайтеся самі!

Отже, для приготування нам знадобиться:

  • Батон – 1 шт
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сир (у мене “Голландський”) – 100 г
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Зелень (у мене кріп і петрушка) – невеликий пучок
  • Італійські трави – за смаком

Приступаємо до приготування

Натираємо сир на дрібній тертці.

Часниковий хліб за 20 хвилин - смачніше тільки в пекарні

Додаємо розм’якшене вершкове масло.

Часниковий хліб за 20 хвилин - смачніше тільки в пекарні

Дрібно нарізану зелень, часник, італійські трави.

Ретельно змішуємо всі інгредієнти до однорідного стану.

Робимо глибокі надрізи по всій поверхні батона, не розрізаючи його до кінця.

Часниковий хліб за 20 хвилин - смачніше тільки в пекарні

Заповнюємо розрізи сирною масою.

Часниковий хліб за 20 хвилин - смачніше тільки в пекарні

Загортаємо батон у фольгу.

Часниковий хліб за 20 хвилин - смачніше тільки в пекарні

Відправляємо його в духову шафу, розігріту до 200 градусів, на 15 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу розкриваємо фольгу і тримаємо батон в духовці ще 5 хвилин.

Часниковий хліб за 20 хвилин - смачніше тільки в пекарні

Обережно дістаємо батон з духовки.

Подаємо гарячим: до чаю або як доповнення до основної страви.

Часниковий хліб за 20 хвилин - смачніше тільки в пекарні

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: