Найпростіший і елементарний рецепт тіста для швидких чебуреків. Я дуже люблю цей рецепт, чебуреки виходять золотистими, рум’яними, з пухирцями, дуже смачні і соковиті. Ніякої метушні на кухні.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, близько 500 г;
- кип’яток, 200 мл;
- сіль, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 3 ст.л.
Для приготування начинки необхідно:
- фарш, 400 г;
- цибуля;
- сіль і перець;
- олія соняшникова, 3 ст.л.
Процес приготування
Просіяне борошно змішуємо з сіллю і вливаємо кип’яток і олію.
Вимішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Маса повинна вийти м’якою і еластичною.
Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.
Стіл присипаємо борошном і вимішуємо тісто, розкачуємо в ковбаску і ріжемо її порційними шматочками, кожен скачуємо в колобок. Накриваємо плівкою і залишаємо на час.
Фарш змішуємо з цибулею, сіллю і перцем.
Порада: я використовую дрібно різану зелену цибулю, виходить дуже смачно. Але ви можете взяти і звичайну, просто дрібно її наріжте.
Розкачуємо кожен колобок в коржик, на один край викладаємо начинку і защипуємо краї.
Обсмажуємо в розігрітій олії з двох сторін, викладаємо на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії і складаємо на тарілку.
Виходить дуже смачний обід або вечеря, перекус.