Чізкейк «Персиковий» без випічки! Ніжний, сирний і красивий

Чизкейки давно стали одними з улюблених страв і сьогодні є маса рецептів самих різних десертів. Ми пропонуємо простий і дуже смачний варіант з ніжним сирним мусом.

Для приготування бісквіта вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 60 г;
  • молоко – 20 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • крохмаль – 10 г;
  • цукор – 60 г;
  • рослинна олія без запаху – 10 мл;
  • ванільний цукор – 3 г;
  • розпушувач – 0.5 ч.л.

Для приготування персикового прошарку:

  • пюре персикове – 380 г;
  • желатин – 8 г;
  • вода – 30 мл;
  • кукурудзяний крохмаль – 10 г і вода – 2 ст.л;
  • цукор – 50 г.

Для приготування сирного мусу:

  • цукор – 1 ст.л;
  • сирний вершковий сир – 300 г;
  • молоко – 130 мл;
  • цукрова пудра – 110 г;
  • желатин – 11 г;
  • вода – 40 мл;
  • жовтки – 3 шт;
  • вершки жирні – 260 г.

Для приготування просочення:

  • цукор – 30 г;
  • вода – 75 мл.

Покроковий процес приготування персикового чізкейка

Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки, додаючи невеликими порціями цукор і ванільний цукор. Піна повинна бути стійкою і густою. Підмішуємо по 1 жовтки на мінімальній швидкості міксера.

Борошно змішати з крохмалем і розпушувачем, просіваємо і порційно додаємо в тісто, перемішуємо лопаткою.

Молоко змішуємо з маслом і вливаємо по краю ємності в тісто, добре вимішуємо.

Форму для випічки застеляємо пергаментом і виливаємо тісто. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 20 хвилин. Виймаємо бісквіт і залишаємо остигати. Можна підрівняти, якщо поверхня бісквіта нерівна. Кладемо в форму з бортиками.

Варимо сироп – цукор з водою і залишаємо остигати.

Персики очищаємо від шкірки і подрібнюємо в пюре блендером. Желатин заливаємо водою і залишаємо до набрякання, крохмаль розводимо водою.

Пюре доводимо до кипіння, вливаємо крохмаль і знову доводимо до кипіння, знімаємо з плити і додаємо желатин, перемішуємо і залишаємо остигати.

Жовтки перетираємо з цукром, желатин заливаємо водою.

Молоко доводимо до кипіння і вливаємо в жовткову суміш тонкою цівкою, ставимо на вогонь і доводимо до загустіння. Знімаємо з плити і змішуємо з желатином.

Холодні вершки збиваємо з пудрою до стійкої піни і змішуємо з сиром, збиваємо до однорідності. Трохи крему додаємо в жовткову масу і збиваємо до однорідності.

Бісквіт просочуємо сиропом, виливаємо ¾ мусу, ставимо в морозилку на 20 хвилин, потім виливаємо таку саму кількість персикового мусу і ставимо в морозилку на 20 хвилин. Тепер заливаємо вершковий мус і знову ставимо в морозильну камеру. Коли мус схопитися, робимо тонкий шар персикового пюре і ставимо в холодильник на ніч. Прикрашаємо на свій смак.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: