Часто вдома доводиться гадати, що приготувати на вечерю. Адже страва має бути ситною, смачною, а також підходити для великої родини. Ми можемо запропонувати приготувати ресторанну страву, яка підходить не тільки в якості вечері, але і як обід. Її секрет у звичайних продуктах та мінімальних часових витратах для приготування.
Інгредієнти для картоплі з шинкою:
- картопля – 5 шт.;
- сіль – дрібка;
- шинка – 200 г;
- молоко – 500 мл;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. л.;
- вершкове масло – 2 ст. л.
Приготування картоплі з шинкою:
Відварюємо заздалегідь очищену та порізану на середні кубики картоплю.
Поки картопля вариться, ми дрібно нарізаємо шинку та цибулину. Сковороду з олією нагріваємо на середньому вогні, обсмажуємо шинку та цибулю до золотистої скоринки.
Для соусу нам знадобиться на сковороді при маленькому вогні розтопити вершкове масло. Висипаємо борошно у сковороду, змішуємо з олією. Виливаємо до борошна молоко, постійно помішуючи заправку лопаткою. Важливо, щоб інгредієнти не пригоріли.
Солимо молочну масу, мішаємо, поки не позбудемося грудок. Чекаємо 5 хвилин, поки соус загусне і вимикаємо вогонь.
Змащуємо соняшниковою олією форму для випікання. Викладаємо на дно картоплю, на неї обсмажену цибулю та шинку. Поливаємо продукти молочним соусом.
Розігріваємо духовку, відправляємо страву запікатися протягом 20 хвилин.
Таким чином ми приготували смачну та дуже ситну страву з шинки та картоплі.
Побажанню ви можете посипати наприкінці приготування сиром страву і розплавити його в духовці за 5 хвилин.