Коли готують фарш для м’ясних страв, кожна господиня готує його за своїми рецептами та використовує деякі хитрощі, прийняті у сім’ї.
Ось так додається і цукор, який у цьому випадку є приправою, яка створює ідеальний баланс смаку в продукті. Цукор таким же чином додають і в борщ, щоб отримати цей класичний смак з різними відтінками.
На 1 кг фаршу можна додати 1 столову ложку цукру. Такий прийом дозволяє зробити котлети соковитішими, м’якими, ароматними, при обсмажуванні виходить прекрасна хрумка скоринка.
Найголовніше, це не переборщити та не зіпсувати фарш, його буде дуже важко виправити. Тому уважно дивіться на ту кількість цукру, яку додаєте.
Його можна додати в м’ясну масу, призначену для начинки чебуреків та біляшів. А якщо ви готуєте м’ясний рулет, ложку цукру (якщо немає меду), розводять невеликою кількістю соку лимона та змащують рулет за 20 хвилин до закінчення запікання в духовці. Виходить пікантне мастило, яке створює хрумку, з яскравим контрастним смаком скоринку. Можна ще капнути соєвий соус, підмішати трішки гірчиці, додати ароматні трави для цілого смакового букета.