Чому я ніколи не викидаю мандаринову шкірку, а навпаки, збираю її в сезон

Не дуже давно, в сезон мандарин, я почала збирати шкірку цих цитрусових. Моя подруга розповіла, як і навіщо можна використовувати її в господарстві, за що я їй дуже вдячна. Тепер хочу і Вам розповісти, навіщо я це роблю. Сподіваюся Вам сподобається моя публікація, і Ви теж більше не захочете викидати шкірку, як сміття.

Спочатку потрібно ретельно вимити фрукти з використанням дитячого мила. Потім зніміть шкірку і залиште, в зручному місці, сохнути на пару днів. Підніжку можна викинути.

Коли шкірка добре підсохне, розділіть частину руками на маленькі шматки і складіть в невелику скляну банку. Суха шкірка ламається досить легко.

Перший спосіб використання

Додавайте шкірку в чай. З такою ароматною добавкою звичайний чай перетворюється в дуже смачний напій, з приємним післясмаком.

Я, взагалі, кладу шкірку прямо в упаковку з чаєм, щоб він наситився мандариновий ароматом. Спробуйте, я впевнена, що Вам дуже сподобається.

Чому я ніколи не викидаю мандаринову шкірку, а навпаки, збираю її в сезон

Другу частину я перетираю в порошок. Роблю це з допомогою звичайної кавомолки.

Чому я ніколи не викидаю мандаринову шкірку, а навпаки, збираю її в сезон

По всій квартирі розноситься такий приємний запах, що хочеться скоріше зануритися в Новорічні свята.

Зберігати порошок найзручніше в маленьких баночках від дитячого харчування, так як, кришка герметично закривається.

Чому я ніколи не викидаю мандаринову шкірку, а навпаки, збираю її в сезон

Другий спосіб використання

Порошок використовується як ароматна добавка для приготування різноманітної домашньої печености і напоїв. При приготуванні м’яса, вона додається в якості спецій для маринаду.

У випічці, він виконує роль ванільного цукру.

Третій спосіб використання

Всі ми знаємо, що шкірка мандарин багата на вітамін С. Такий порошок допомагає впоратися з симптомами сезонної застуди, допомагає при кашлі. Для приготування корисного напою, залийте столову ложку порошку склянкою чистої води. Поставте на вогонь і дайте покипіти хвилин п’ять. Нехай настоїться. Пару годин буде досить. Процідіть. Приймайте по кілька столових ложок перед кожним прийомом їжі.

Четвертий спосіб використання

Робимо освіжаючі маски для шкіри обличчя. Змішуємо 1 ч.л. порошку з 1 ч.л. сметани, до них додаємо жовток курячого яйця. Трохи потримайте маску на обличчі і просто змийте водою.

Змішайте порошок з невеликою кількістю води, до утворення густої кашки, і наносьте як очищаючий скраб.

Додайте трохи в воду і вмивайтеся вранці. Така водичка швидко зарядить Вашу шкіру енергією.

Можна, також, таку воду заморозити і протирати шкіру. Скористайтеся для цього ємністю для заморожування льоду.

П’ятий спосіб використання

Засушена шкірка допомагає на всі 100% позбутися від молі. Мені вдалося про неї повністю забути вже на наступний день. Тільки потрібно класти багато шкурок, в те місце, де вона завелася. Спробуйте. Все одно, нічого інше не допомагає.

Шостий спосіб використання

Ви помічали, коли речі довго лежать, у них з’являється специфічний запах. Покладіть в шафу кілька засушених шкурок, і приємний аромат вам гарантований. І ніякої хімії не потрібно.

Ось я Вам розповіла все, що знала про використання мандариновою шкірки. Сподіваюся, дана інформація буде для Вас дуже корисною.

А може, Ви знаєте, якісь секрети застосування цього корисного фрукта? Поділитеся?

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: