Запечене з чорносливом м’ясо на святковий стіл. Якщо не любите чорнослив, беріть курагу. Таке м’ясо відмінно підходить в якості гарячої страви або холодної закуски.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинина, 500 г;
- сіль, спеції, суміш перців;
- чорнослив, 200 г.
Процес приготування
Ріжемо м’ясо так, щоб вийшов пласт.
Змішуємо сіль з сумішшю перців і спеціями, можна ще додати пропущений через прес часник.
Змащуємо маринадом м’ясо і залишаємо маринуватися на кілька годин або на ніч.
Чорнослив ріжемо шматочками і викладаємо на одну сторону м’яса і звертаємо тугий рулет.
Обертаємо ниткою, потім щільно фольгою. Викладаємо у форму.
Запікаємо при 220 градусах близько 40 – 50 хвилин.
Прибираємо фольгу і запікаємо 20 хвилин.
Таке м’ясо можна подавати як гарячою стравою або охолоджуємо, прибираємо нитки і ріжемо скибочками, подаємо у вигляді нарізки на святковий стіл.